Wat is het doel van de opleiding?

Tijdens de opleiding tot IPC-coördinator krijg je van ons afwisselend theorie en waardevolle praktische ervaringen mee, waarmee je kunt ondersteunen bij het implementatieproces van IPC op school.


Welke IPC-coördinator schuilt er in jou?

We verkennen tijdens de opleiding samen wat een IPC-coördinator op school doet en welke rollen daarbij horen. Als IPC-coördinator ben je een ondersteuner, excellente leerkracht, verbeteraar en coach. Hoe ziet dat in de praktijk eruit?


Ondersteuner

Je bent het schakelpunt tussen IPC-trainer en het team. Daarbij neem je bijvoorbeeld het voortouw bij het maken van een unitplanning of je maakt collega’s attent op eventuele Specials, nieuwe leerkrachten-trainingen en andere zaken die bij het lidmaatschap horen. Je onderhoudt ook contacten met andere IPC-scholen en weet precies hoe de Members’ Lounge in elkaar steekt.


Excellente leerkracht

De IPC-coördinator geeft natuurlijk het goede voorbeeld, ook tijdens de lessen. Je maakt het leren inzichtelijk door middel van de leerwand en hebt daarbij de leerdoelen scherp. Alles in je lessen is gericht op leren verbeteren. Je voert leergesprekken met de kinderen en helpt hen hun leren te verbeteren door gerichte, positieve feedback.


Verbeteraar

Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij IPC en in het onderwijs. Je toetst die ontwikkelingen met de schoolvisie. Je overlegt met de schooldirectie en ziet leermogelijkheden voor het schoolteam. Als IPC- coördinator signaleer je verbeterpunten in het gebruik van IPC en stel je een leerplan op om nog meer uit het curriculum te halen.


Coach

Naast leerkracht ben je ook coach. Je weet welke competenties een IPC-leerkracht nodig heeft en helpt collega’s daarbij, door middel van klassenobservaties en coachgesprekken. Je motiveert, deelt good practices en begeleidt nieuwe leerkrachten.


Voor wie?

Leerkrachten van IPC-scholen die IPC-coördinator willen worden.


Tijdsinvestering

In totaal besteed je om en nabij de 50 uur aan deze opleiding. Er zijn 5 bijeenkomsten van in totaal 25 uur en we reserveren 25 uur voor het lezen van literatuur en voorbereiding op de bijeenkomsten. De trainingen vinden plaats op woensdag van 15.00 tot 20.00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd.


Locaties

Eindhoven, Meppel en Utrecht.


Afronding

Je rondt deze opleiding af met een certificaat.


Studiematerialen

De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.


Kosten

€1.405 (bij meerdere deelnemers per school krijg je korting)


Data

Cyclus Utrecht
30 september 2020, 25 november 2020, 27 januari 2021, 31 maart 2021, 26 mei 2021.
Locatie: volgt.

Cyclus Eindhoven
30 september 2020, 2 december 2020, 3 februari 2021, 7 april 2021, 9 juni 2021.
Locatie: volgt.

Cyclus Meppel
23 september 2020, 18 november 2020, 20 januari 2021, 24 maart 2021, 19 mei 2021.
Locatie: volgt.

Aanmelden via Members' Lounge
'Samen leren verbeteren.'