Wat is het doel van de opleiding?

Tijdens de opleiding tot IPC-coördinator krijg je van ons afwisselend theorie en waardevolle praktische ervaringen mee, waarmee je kunt ondersteunen bij het implementatieproces van IPC op school.


Welke IPC-coördinator schuilt er in jou?

We verkennen tijdens de opleiding samen wat een IPC-coördinator op school doet en welke rollen daarbij horen. Als IPC-coördinator ben je een ondersteuner, excellente leerkracht, verbeteraar en coach. Hoe ziet dat in de praktijk eruit?


Ondersteuner

Je bent het schakelpunt tussen IPC-trainer en het team. Daarbij neem je bijvoorbeeld het voortouw bij het maken van een unitplanning of je maakt collega’s attent op eventuele Specials, nieuwe leerkrachten-trainingen en andere zaken die bij het lidmaatschap horen. Je onderhoudt ook contacten met andere IPC-scholen en weet precies hoe de Members’ Lounge in elkaar steekt.


Excellente leerkracht

De IPC-coördinator geeft natuurlijk het goede voorbeeld, ook tijdens de lessen. Je maakt het leren inzichtelijk door middel van de leerwand en hebt daarbij de leerdoelen scherp. Alles in je lessen is gericht op leren verbeteren. Je voert leergesprekken met de kinderen en helpt hen hun leren te verbeteren door gerichte, positieve feedback.


Verbeteraar

Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij IPC en in het onderwijs. Je toetst die ontwikkelingen met de schoolvisie. Je overlegt met de schooldirectie en ziet leermogelijkheden voor het schoolteam. Als IPC- coördinator signaleer je verbeterpunten in het gebruik van IPC en stel je een leerplan op om nog meer uit het curriculum te halen.


Coach

Naast leerkracht ben je ook coach. Je weet welke competenties een IPC-leerkracht nodig heeft en helpt collega’s daarbij, door middel van klassenobservaties en coachgesprekken. Je motiveert, deelt good practices en begeleidt nieuwe leerkrachten.


Voor wie?

Leerkrachten van IPC-scholen die IPC-coördinator willen worden.


Voorprogramma

Voor deelnemers van scholen die net met IPC begonnen zijn houden we aan het begin van het schooljaar twee online bijeenkomsten van een uur. Daarin zetten we een aantal belangrijke basiselementen van IPC op een rij, waardoor iedereen het benodigde startniveau heeft. Deelnemers van scholen die IPC minder dan een jaar gebruiken nodigen we in ieder geval uit.


Tijdsinvestering

In totaal besteed je om en nabij de 50 uur aan deze opleiding. Er zijn 5 bijeenkomsten van 4 uur. Bovendien zijn er coachingsmomenten die in overleg ingepland worden. We reserveren 25 uur voor het lezen van literatuur en voorbereiding op de bijeenkomsten. De trainingen op locatie vinden plaats op woensdagen vanaf 15.00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd.


Locaties

Meppel, Utrecht en Eindhoven


Afronding

Je rondt deze opleiding af met een certificaat.


Studiematerialen

De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.


Kosten

€ 1.420,-. Bij meerdere inschrijvingen per lidschool aan deze opleiding geldt: € 1.055,- voor de tweede deelnemer.


Data

Voorprogramma
9 september 2021, 7 oktober 2021.
Locatie: online

Cyclus Meppel
3 november 2021, 8 december 2021, 2 februari 2022, 23 maart 2022, 18 mei 2022.
Locatie: volgt.

Cyclus Utrecht
10 november 2021, 15 december 2021, 9 februari 2022, 30 maart 2022, 25 mei 2022.
Locatie: volgt.

Cyclus Eindhoven
20 oktober 2021, 8 december 2021, 26 januari 2022, 16 maart 2022, 18 mei 2022.
Locatie: volgt.

Aanmelden via Members' Lounge
'Samen leren verbeteren.'