IPC Coördinatoropleiding

Deze opleiding maakt een IPC-coördinator van je. De IPC-coördinator is de kartrekker van IPC binnen de school en onderhoudt de contacten met de IPC-trainer. Zo help je het schoolteam om IPC beter te gebruiken en zie je welke stappen er te maken zijn in de ontwikkeling van de school. De IPC-coördinatoropleiding bestaat uit praktijkopdrachten op school, vier online en vijf fysieke bijeenkomsten. De uitwisseling van ervaringen met elkaar speelt daarbij een belangrijke rol.

Voor IPC-lidscholen

ipc opleiding

Wat is het doel van deze IPC-opleiding?

Tijdens de opleiding tot IPC-coördinator krijg je van ons afwisselend theorie en waardevolle praktische ervaringen mee, waarmee je kunt ondersteunen bij het implementatieproces van IPC op school.

Welke IPC-coördinator schuilt er in jou?

We verkennen tijdens de opleiding samen wat een IPC-coördinator op school doet en welke rollen daarbij horen. Als IPC-coördinator ben je een ondersteuner, excellente leerkracht, verbeteraar en coach. Hoe ziet dat in de praktijk eruit?

Ondersteuner

Je bent het schakelpunt tussen IPC-trainer en het team. Daarbij neem je bijvoorbeeld het voortouw bij het maken van een unitplanning of je maakt collega’s attent op eventuele Specials, nieuwe leerkrachten-trainingen en andere zaken die bij het lidmaatschap horen. Je onderhoudt ook contacten met andere IPC-scholen en weet precies hoe de Members’ Lounge in elkaar steekt.

Excellente leerkracht

De IPC-coördinator geeft natuurlijk het goede voorbeeld, ook tijdens de lessen. Je maakt het leren inzichtelijk door middel van de leerwand en hebt daarbij de leerdoelen scherp. Alles in je lessen is gericht op leren verbeteren. Je voert leergesprekken met de kinderen en helpt hen hun leren te verbeteren door gerichte, positieve feedback.

Verbeteraar

Je bent op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij IPC en in het onderwijs. Je toetst die ontwikkelingen met de schoolvisie. Je overlegt met de schooldirectie en ziet leermogelijkheden voor het schoolteam. Als IPC-coördinator signaleer je verbeterpunten in het gebruik van IPC en stel je een leerplan op om nog meer uit het curriculum te halen.

Coach

Naast leerkracht ben je ook coach. Je weet welke competenties een IPC-leerkracht nodig heeft en helpt collega’s daarbij, door middel van klassenobservaties en coachgesprekken. Je motiveert, deelt good practices en begeleidt nieuwe leerkrachten.

Praktische informatie bij deze IPC-opleiding

Voor wie?

Leerkrachten van IPC-scholen die IPC-coördinator willen worden.

Tijdsinvestering

In totaal besteed je om en nabij de 50 uur aan deze IPC-opleiding. Er zijn 5 bijeenkomsten van 4 uur. Bovendien zijn er coachingsmomenten die in overleg ingepland worden. We reserveren 25 uur voor het lezen van literatuur en voorbereiding op de bijeenkomsten. De trainingen op locatie vinden plaats op woensdagen vanaf 15.00 uur. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Locaties

Meppel, Utrecht en Eindhoven

Afronding

Je rondt deze IPC-opleiding af met een certificaat.

Studiematerialen

De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.

Kosten

€ 1.550,-. Bij meerdere inschrijvingen per lidschool aan deze opleiding geldt: € 1.200,- voor de tweede deelnemer.

Data

Cyclus Eindhoven
28 september 2022, 30 november 2022, 25 januari 2023, 29 maart 2023, 24 mei 2023.
Locatie: Aristo (website), adres: Vestdijk 30, 5611CC, Eindhoven

Cyclus Zwolle
28 september 2022, 30 november 2022, 25 januari 2023, 29 maart 2023, 24 mei 2023
Locatie: volgt

Cyclus Utrecht
14 september 2022, 16 november 2022, 1 februari 2023, 5 april 2023, 31 mei 2023
Locatie: Dotslash Utrecht (website), adres: Europalaan 100, 3526KS, Utrecht

Meer weten over deze IPC-opleiding?

Wil je meer weten over deze opleiding of heb je andere vragen? Schroom niet en stuur ons een mailtje: opleidingen@great-learning.nl.

Wat kun je na deze IPC-opleiding nog doen?

Voor afgestudeerde IPC-coördinatoren is de opleiding Leergerichtheid Coachen een aanrader, waarbij je een verdiepingsslag in het werken met IPC maakt.

'Samen leren verbeteren.'