Wat is het doel van de opleiding?

Het leerproces en de leeropbrengsten zichtbaar(der) maken.


Wat komt er aan bod?

Met deze opleiding laat je je leerlingen sneller verbanden leggen en nieuwe mogelijkheden ontdekken. Bijvoorbeeld: de leerling spant een draad van het onderwerp ‘schilderkunst’ naar het portret van Rembrandt en verbindt dat met de 17e eeuw op de tijdlijn. Zo is echt alles letterlijk aan elkaar verbonden. Meer tastbaarheid en beeld in de school zorgen voor meer reflectie en eigenaarschap bij leerlingen. Bovendien breng je de voortgang van het leren beter in beeld.


Associëren en verbeelden

We kleuren van meet af aan buiten de hokjes! Je ontdekt nieuwe manieren om informatie weer te geven en verwerken. Om dat voor elkaar te krijgen ontdekken we bijvoorbeeld de mindmaptechniek.


Beelden in de IPC-praktijk

Ervaar zelf hoe het geheugen werkt. Je past de eerder geleerde mindmaptechniek toe op de IPC-leeromgeving. Je mindmap wordt de voorbereiding van een unit op school en de basis van de IPC-kennisconstructie.


Ervaringen en visuele tools

In deze training leren we van elkaar en delen we onze ervaringen van school. We ontdekken een aantal visuele tools, waarmee we nog beter geleerde verbanden zichtbaar maken.


Voor wie?

Enthousiaste leraren die het leren willen verbeteren. Deze opleiding is ook te volgen voor leraren die niet met IPC werken.


Tijdsinvestering

Deze opleiding is zo opgebouwd dat je 25 à 30 uur nodig hebt. Er zijn drie actieve bijeenkomsten van vier uur. De overige tijd zit in praktijkopdrachten (learning by doing) en voorbereiding op de bijeenkomsten.


Locatie

Op een inspirerende plek in de buurt van Utrecht.


Afronding

Je rondt deze opleiding af met een certificaat.


Studiematerialen

De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.


Kosten

Ledenprijs: €1.050 (bij meerdere deelnemers per school krijg je korting)
Prijs niet-leden: €1.150


Data

4 februari 2021
4 maart 2021
1 april 2021


Aanmelden

Je meldt je aan voor deze opleiding via de Members’ Lounge. Als je niet met IPC werkt kun je je interesse kenbaar maken via opleidingen@great-learning.nl.

Aanmelden via Members' Lounge
'Samen leren verbeteren.'