Leren Visualiseren

Soms kun je iets drie keer zeggen of zelfs opschrijven, maar uiteindelijk snap je het pas als je het ziet. Je brein smult van beelden. Dat geldt al helemaal voor je leerlingen en hun brein. De opleiding ‘Leren visualiseren’ brengt meer visualisatie in je lessen, zowel in het leerproces als in de leeropbrengst.

Voor IPC-, Curriculum 10-14 en niet-lidscholen
  

Wat is het doel van de opleiding?

Het leerproces en de leeropbrengsten zichtbaar(der) maken.

Wat komt er aan bod?

Met deze opleiding leer je om alle opgedane kennis tijdens een IPC- of 10-14-unit ècht met elkaar te verbinden. Dat schept overzicht en stimuleert de verbeelding. Je leert hoe je van een statische kennisoogst, komt tot een dynamisch visueel geheel, dat tijdens het gehele leerproces meegroeit.

Je ervaart hoe belangrijk en krachtig goede visuals zijn en hoe deze het inzicht, de reflectie en betrokkenheid van kinderen vergroten.

Associëren en verbeelden

We kleuren van meet af aan buiten de hokjes! Je ontdekt nieuwe manieren om informatie weer te geven en verwerken. Je leert over de werking van je brein en ervaart hoe het is om het brein breder in te zetten. Je leert ook correct mindmappen met de Buzan-methode.

Beelden in de IPC-praktijk

Ervaar zelf hoe het geheugen werkt. Je past de eerder geleerde mindmaptechniek toe op de IPC- en 10-14-context. Je leert hoe je mindmapvaardigheid gebruikt kan worden voor de voorbereiding van een unit en de basis vormt van de IPC-kennisconstructie.

Ervaringen en visuele tools

We leren van elkaar en delen schoolervaringen. Je leert hoe de kennisconstructie verder gevisualiseerd kan worden, waardoor geleerde verbanden nog beter en logisch zichtbaar worden.

Voor wie?

Enthousiaste leraren die het leren willen verbeteren. Deze opleiding is ook te volgen voor leraren die niet met IPC of Curriculum 10-14 werken.

Tijdsinvestering

Deze opleiding is zo opgebouwd dat je 25 à 30 uur nodig hebt. Er zijn drie actieve bijeenkomsten. De overige tijd zit in praktijkopdrachten (learning by doing) en voorbereiding op de bijeenkomsten.

Locatie

Op een inspirerende plek in de buurt van Utrecht.

Afronding

Je rondt deze opleiding af met een certificaat.

Studiematerialen

De studiematerialen worden tijdens de opleiding verstrekt.

Kosten

Ledenprijs: €1.400 (bij meerdere deelnemers per school krijg je korting)
Prijs niet-leden: €1.500

Data

Cyclus Utrecht
5 oktober 2023, 9 november 2023, 7 december 2023
Locatie: Dotslash, Europalaan 100, 3526KS, Utrecht.

Aanmelden

Je meldt je aan voor deze opleiding via de Members’ Lounge. Als je niet met IPC werkt kun je je interesse kenbaar maken via opleidingen@great-learning.nl.

'Samen leren verbeteren.'