Opleiding IEYC Het Jonge Kind

De opleiding IEYC Het Jonge Kind geeft beter zicht op de ontwikkeling van het jonge kind. Na deze opleiding van 5 trainingen til je het kleuteronderwijs op school met je collega’s naar een hoger niveau.

  

Als leerkracht van het jonge kind leg je het onmisbare fundament voor een leven lang leren. Spel en interactie met de omgeving (en leerkracht) zijn daarbij essentieel.

Wat is IEYC?

IEYC helpt het brein van het jonge kind (van 2,5 tot 6 jaar) spelenderwijs leren. Op die manier stimuleren we optimaal de persoonlijke, emotionele en sociale ontwikkeling.

Wat is het doel van de opleiding voor het jonge kind?

Tijdens de opleiding krijg je van ons afwisselend theorie en waardevolle praktische ervaringen mee om het lerend spelen met IEYC in de praktijk te verdiepen en te verbeteren.

Tijdens deze opleiding over het jonge kind?

Tijdens de bijeenkomsten leer je enerzijds meer over IEYC en de breinontwikkeling van het jonge kind. Anderzijds deel je ervaringen en reflecteer je op de praktijkopdrachten, waarbij eigen leervragen de leidraad zijn.

Je maakt bijvoorbeeld je speelleerplaats nog rijker, zodat er onderzoekend spel ontstaat. Of je leert de leerwand beter te gebruiken om kinderen te laten reflecteren op hun spel. Je kunt ook aan je spelbegeleiding werken. Je leert hoe je observeert en welke belangrijke vragen je daarbij stelt.

Tijdens de opleiding doe je inspiratie op bij elkaar. Je wordt gekoppeld aan twee collega’s van andere scholen. Je gaat twee keer bij collega’s in de les kijken en één keer ben je gastheer/-vrouw voor de andere twee.

De eindopdracht bestaat uit het maken van een visiedocument over het kleuteronderwijs op je school. Dit deel je met de rest van het team op school.

Voor wie?

Enthousiaste leraren die met IEYC (website) of IPC (website) werken en het leren willen verbeteren. De opleiding is ook voor IPC-coördinatoren interessant, omdat je meer inzicht krijgt in het kleuteronderwijs en de overgang naar IPC.

Tijdsinvestering

Met deze opleiding voor het jonge kind investeer je ongeveer 50 uur. Het gaat om vijf bijeenkomsten van 4 uur. De overige uren zitten in praktijkopdrachten, literatuur lezen en het voorbereiden van de bijeenkomsten.

Naast de cursusdata vragen we je nog twee andere momenten beschikbaar te zijn, wanneer je bij collega’s in de les gaat kijken (in onderling overleg).

Opleidingslocatie

Utrecht

Afronding

Je rondt deze opleiding af met een certificaat.

Studiematerialen

De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.

Kosten voor de opleiding IEYC Het Jonge Kind

Je volgt deze opleiding voor het jonge kind voor € 1.700,-. Bij meerdere inschrijvingen per school geldt: € 1.350,- voor de tweede deelnemer.

Data

Cyclus Utrecht
11 sept 2024, 6 nov 2024, 15 jan 2025, 12 mrt 2025, 16 april 2025
Locatie: (Europalaan 100, 3526KS, Utrecht)

Cyclus Den Haag
18 sept 2024, 13 nov 2024, 22 jan 2025, 19 mrt 2025, 18 juni 2025
Locatie: (Hoefkade 9, 2526BN Den Haag)

Cyclus Noord
9 okt 2024, 11 dec 2024, 5 mrt 2025, 9 april 2025, 4 juni 2025
Locatie: (Dijkhuizen 66, 7961AM Ruinerwold)

Aanmelden

Je meldt je aan voor deze opleiding via de Members’ Lounge van Great Learning Nederland. Indien je nog vragen hebt, neem gerust contact met ons op.

'Samen leren verbeteren.'