IEYC Het Jonge Kind

Als leerkracht van het jonge kind leg je het onmisbare fundament voor een leven lang leren. Spel en interactie met de omgeving (en leerkracht) zijn daarbij essentieel. Na deze opleiding heb je beter zicht op de ontwikkeling van het jonge kind.

Voor IPC en IEYC
  

Wat is IEYC?

IEYC helpt het brein van het jonge kind (van 2,5 tot 6 jaar) spelenderwijs leren. Op die manier stimuleren we optimaal de persoonlijke, emotionele en sociale ontwikkeling.

Wat is het doel van de opleiding?

Tijdens de opleiding krijg je van ons afwisselend theorie en waardevolle praktische ervaringen mee om het lerend spelen met IEYC in de praktijk te verdiepen en te verbeteren.

Wat komt er aan bod?

Tijdens de bijeenkomsten leer je enerzijds meer over IEYC en de breinontwikkeling van het jonge kind. Anderzijds deel je ervaringen en reflecteer je op de praktijkopdrachten, waarbij eigen leervragen de leidraad zijn.

Je maakt bijvoorbeeld je speelleerplaats nog rijker, zodat er onderzoekend spel ontstaat. Of je leert de leerwand beter te gebruiken om kinderen te laten reflecteren op hun spel. Je kunt ook aan je spelbegeleiding werken. Je leert hoe je observeert en welke belangrijke vragen je daarbij stelt.

Je wordt gekoppeld aan twee collega’s van andere scholen. Je gaat twee keer bij collega’s in de les kijken en één keer ben je gastheer/-vrouw voor de andere twee. Samen leer je meer!

Voor wie?

Enthousiaste leraren die het leren willen verbeteren.

Tijdsinvestering

Met deze opleiding investeer je ongeveer 50 uur. Het gaat om vijf bijeenkomsten van 4 uur. Bovendien zijn er coachingsmomenten die je samen inplant. De overige uren zitten in praktijkopdrachten, literatuur lezen en het voorbereiden van de bijeenkomsten.

Naast de cursusdata vragen we je nog twee andere momenten beschikbaar te zijn, wanneer je bij collega’s in de les gaat kijken (in onderling overleg).

Locatie

Utrecht en Meppel

Afronding

Je rondt deze opleiding af met een certificaat.

Studiematerialen

De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.

Kosten

€1.550,-. Bij meerdere inschrijvingen per lidschool aan deze opleiding geldt: €1.200,- voor de tweede deelnemer.

Data

Cyclus Utrecht
7 september 2022, 9 november 2022, 11 januari 2023, 8 maart 2023, 19 april 2023
Locatie: Dotslash in Utrecht.

Cyclus Meppel
12 okt 2022, 7 dec 2022, 8 feb 2023, 12 apr 2023, 14 juni 2023
Locatie: Dorpshuis Buddingehof in Ruinerwold (bij Meppel).

Aanmelden

Je meldt je aan voor deze opleiding via de Members’ Lounge.

'Samen leren verbeteren.'