School Leader for Learning

Deze opleiding helpt de schoolleider of leidinggevende op school vaardigheden en strategieën te ontwikkelen. Daarmee geef je de organisatie van het curriculum vorm en weet je de verbinding te maken met de onderwijskundige visie van de school. Je staat ook stil bij de vraag: welke competenties en leiderschapsstijl vraagt het leren en werken met IPC, Curriculum 10-14 of IMYC van mij?

Voor lidscholen van IPC, Curriculum 10-14 en IMYC.
   

Deze schoolleidersopleiding is één van de twee opleidingen voor schoolleiders, schooldirecteuren en andere leidinggevenden. De andere opleiding is Assessment for Leaders.

Als schoolleider gebruik je de School leader for Learning-opleiding ook om aan herregistratie te werken voor het Schoolleidersregister PO en VO.

Met welk doel stap je als schoolleider in de opleiding?

Ons doel is dat je als leidinggevende ondersteunt bij:

  • IPC, 1014 of IMYC als wijze van leren en lesgeven
  • IPC, 1014 of IMYC als leidende onderwijskundige benadering

Wat komt er tijdens de opleiding aan bod?

Aan de hand van verschillende onderwijskundige visies bepalen we wat er nodig is om de focus op leren op school te vergroten. De nadruk ligt op je rol en de meerwaarde daarvan. De trainingen richten zich op inhoud, organisatie, veranderkunde en persoonlijke effectiviteit. Het uitwisselen van ervaringen met andere schoolleiders en leidinggevenden is een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Er is een praktijkopdracht die bestaat uit een analyse van de school(omgeving), gericht op het effectiever leren en werken met IPC, 1014 of IMYC. Er wordt ook aangesloten bij het competentieprofiel in de ‘Beroepsstandaard voor schoolleiders in het Primair Onderwijs’.

Schoolleidersregister

De School Leader for Learning-opleiding is voor professionaliseringsthema’s geregistreerd in het Schoolleidersregister PO. Het gaat om:

  • Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen
  • Verandermanagement
  • Visie-gestuurd onderwijs

De opleiding staat gelijk aan 70 procent herregistratiewaarde. Zo werk je als schoolleider dus tegelijk aan je herregistratie én IPC. De opleiding is ook geregistreerd voor het Schoolleidersregister VO.

Praktische informatie bij deze schoolleider-opleiding

Voor wie?

Je neemt aan de opleiding deel als schoolleider, (adjunct-)directeur, teamleider, locatieleider of IB’er. Het gaat erom dat je daadwerkelijk leiding geeft op schoolniveau en genoeg tijd en ruimte hebt voor de praktijkopdrachten. Zo voer je lesobservaties uit, maak je analyses en plannen, en bezoek je collega’s van andere scholen onder schooltijd.

Tijdsinvestering

Met deze schoolleider-opleiding investeer je ongeveer 140 uur, met onder andere vier trainingsdagen, praktijkopdrachten en individuele begeleiding.

Locatie

Domstad (website) in Utrecht.
Adres: Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht

Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Afronding

Je rondt deze opleiding af met een certificaat.

Studiematerialen

De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.

Kosten

€2.500
*Exclusief €55 registratiekosten voor het schoolleidersregister.

Opleidingsdata

18 okt 2024, 12 feb 2025, 11 april 2025, 6 juni 2025

Meer weten over deze opleiding?

Wil je meer weten over deze opleiding of heb je andere vragen? Schroom niet en stuur ons een mailtje: opleidingen@ipc-nederland.nl. Gestelde vragen proberen wij binnen 3 werkdagen te beantwoorden!

'Samen leren verbeteren.'