Leergerichtheid coachen

Tijdens de opleiding Leergerichtheid coachen (voorheen Teacher-leader for learning) gaan we met IPC het leren verbeteren op jouw school. Jouw ervaringen en de wensen van de school vormen het uitgangspunt en bepalen mede de theorie en methodiek van de opleiding.

Voor IPC-lidscholen

Wat is het doel van de opleiding?

Je ontwikkelt je als coach binnen de IPC-implementatie. Daarbij heb je oog voor leren en lesgeven, maar ook voor het veranderproces.

Wat komt er aan bod?

De opleiding gaat over IPC-inhoud, veranderkunde én persoonlijke effectiviteit. Je past verschillende fasen van een veranderproces toe op je school, met als doel de focus op leren te vergroten. Je werkt bovendien aan je coaching en begeleidt andere leerkrachten op school. We leren je knelpunten bij de IPC-implementatie signaleren. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de fasering, onderwijsvisie of rolverdeling.

Praktische informatie bij deze opleiding

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor ervaren IPC-leerkrachten, IPC-coördinatoren, interne begeleiders (ib’ers) en locatieleiders, die graag dieper ingaan op de implementatie van IPC op school.

Tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit drie trainingsdagen van 4 uur. Aanvullend zijn er ook coachingsmomenten die we samen inplannen. Je krijgt ook een knipkaart, waarbij de IPC-trainer je individueel coacht op school. In combinatie met praktijkopdrachten, literatuur lezen en het voorbereiden van de bijeenkomst kom je in totaal op ongeveer 30 uur tijdsinvestering uit.

Afronding

Je rondt deze opleiding af met een certificaat.

Studiematerialen

De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.

Kosten

€1.900,-. Bij meerdere inschrijvingen per lidschool aan deze opleiding geldt: €1.650,- voor de tweede deelnemer.

Data

Cyclus Utrecht
29 nov 2023, 28 feb 2024, 5 juni 2024
Locatie: Dotslash in Utrecht.

Cyclus Noord
6 dec 2023, 14 feb 2024, 3 april 2024
Locatie: Ruinerwold.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de opleiding? Schroom niet en mail gerust naar info@great-learning.nl.

Na deze opleiding?

Indien je werkzaamheden op school een sterk leidinggevend karakter hebben, is de opleiding School leader for learning wellicht ook interessant voor je.

'Samen leren verbeteren.'