Leergerichtheid coachen

Tijdens de opleiding Leergerichtheid coachen (voorheen Teacher-leader for learning) gaan we met IPC het leren verbeteren op jouw school. Jouw ervaringen en de wensen van de school vormen het uitgangspunt en bepalen mede de theorie en methodiek van de opleiding.

Voor IPC-lidscholen

Wat is het doel van de opleiding?

Je ontwikkelt je met deze opleiding als coach. Je hebt oog voor leren en lesgeven, maar ook voor het veranderproces.

Wat komt er aan bod?

De opleiding gaat over IPC-inhoud, veranderkunde én persoonlijke effectiviteit. Je past verschillende fasen van een veranderproces toe op je school, met als doel de focus op leren te vergroten. Je werkt bovendien aan je coaching en begeleidt andere leerkrachten op school. We leren knelpunten binnen (en buiten) de IPC-implementatie signaleren. Dat kan bijvoorbeeld gaan over de fasering, onderwijsvisie of rolverdeling.

Praktische informatie bij deze opleiding

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor ervaren IPC-leerkrachten, IPC-coördinatoren, interne begeleiders (IB’ers) en locatieleiders, die graag dieper ingaan op de implementatie van IPC op school.

Niveau opleiding

Het niveau van deze opleiding is gevorderd, lesgevend en leidinggevend. Als je werkzaam bent in het onderwijs gelden er geen verdere specifieke vooropleidingseisen .

Tijdsinvestering

De opleiding bestaat uit drie trainingsdagen van 4 uur. Aanvullend zijn er ook coachingsmomenten die we samen inplannen. Je krijgt ook een knipkaart, waarbij de IPC-trainer je individueel coacht op school. In combinatie met praktijkopdrachten, literatuur lezen en het voorbereiden van de bijeenkomst kom je in totaal op ongeveer 30 uur tijdsinvestering uit.

Afronding

Je rondt deze opleiding af met een certificaat.

Studiematerialen

De studiematerialen worden voor aanvang van de opleiding digitaal verstrekt.

Kosten

€1.900,-. Bij meerdere inschrijvingen per lidschool aan deze opleiding geldt: €1.650,- voor de tweede deelnemer.

Data

Cyclus Utrecht
2 okt 2024, 12 feb 2025, 11 juni 2025
Locatie: (Europalaan 100, 3526KS, Utrecht)

Cyclus Noord
16 okt 2024, 8 jan 2025, 28 mei 2025
Locatie: (Botterweg 12-S, 8042PA, Zwolle)

Meer weten?

Mocht je vragen hebben over deze of andere opleidingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via opleidingen@ipc-nederland.nl. We proberen je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden, uiterlijk binnen drie werkdagen.

Na deze opleiding?

Indien je werkzaamheden op school een sterk leidinggevend karakter hebben, is de opleiding School leader for learning wellicht ook interessant voor je.

'Samen leren verbeteren.'